top of page

Sten til haven - hvilken sten skal jeg vælge?

Når du skal renovere, bygge have eller indkørsel, er valget af sten en vigtig beslutning du skal tage. Sten bidrager nemlig ikke kun til landskabets design, men sten tilføjer også karakter og skønhed til dit hjem. Her er et blogindlæg over de forskellige typer af sten, du kan bruge til at bygge og forbedre din have:


Granitsten er en af de mest populære stentyper og kendt for sin styrke og holdbarhed. Granit er en af de mest holdbare stentyper og kan modstå al slags vejr. Den kan bruges til at skabe en elegant indkørsel eller havegang. Granitsten kan også bruges til at skabe trin, en terrasse eller en udendørs køkkenplads. Denne type sten findes i en række forskellige farver, hvilket gør det nemt at matche dem med dit hjem og resten af din have.


Ønsker du hjælp til at vælge den rette granitsten til din have eller indkørsel? Kontakt Danstein Byg i dag og få professionel rådgivning. Ønsker du mere information om granitsten, kan du læse mere om granitsten her.


Vandsten er en anden type sten, du kan bruge til din have. Denne sten bruges ofte til at skabe et roligt og afslappende miljø. Stenen kan placeres i en dam, bæk eller et vandfald for at skabe en naturlig lyd og tiltrække fugle. Ud over denne funktion, kan denne sten også bruges som dekorativ funktion i haven. Vil du vide mere om vandsten så læs mere her.


Vil du skabe et roligt og afslappende miljø i din have med en vandsten eller en anden dekorativ stentype, men har svært ved at vælge? Så Kontakt Danstein og få vores ekspertise og erfaring til dit projekt.


Sten til indkørsel

Chaussesten, som er kendt som belægningssten, er en ældre stentype, der blev brugt til at skabe veje i gamle dage. Derfor er denne sten perfekt til at skabe en rustik indkørsel eller gårdhave. Disse sten er kendt for deres holdbarhed og slidstyrke. Chaussesten kan også bruges som en dekorativ sten til haven, som for eksempel en sti eller en kantsten til et bed eller lignende. Chaussesten er en natursten, læs mere om natursten her.


Hvis du ikke synes at chaussesten er noget for din have eller indkørsel, så kan Bordursten være løsningen. Bordursten kan også bruges til en indkørsel som kantsten, til gårdhaven eller haven. Denne type sten kan også bruges som en dekorativ funktion til haven, for eksempel som kantsten omkring et blomsterbed eller en træpalle. Læs mere om hvad du kan bruge bordursten til her.Sten til resten af haven

Ønsker du at finde den perfekte sten til at skabe en stil eller havegang, så er trædesten et godt valg. Trædesten er en flad sten og derfor perfekt til at bruge til en stil eller havegang. Disse sten er ofte skåret til en bestemt størrelse og form og kan give din have et naturligt og organisk udseende.


Ønsker du at finde den perfekte sten til dit udendørs opholdsområde, så er siddestenen det perfekte valg. Siddesten er en sten, der er skåret i en bestemt størrelse og form, der gør det nemt at sidde på. Som sagt så er denne sten perfekt til at skabe et udendørs opholdsområde og kan give et naturligt og organisk udseende til din have.


Uanset om du ønsker at skabe en rustik gårdhave eller en elegant terrasse med granitsten, kan Danstein hjælpe dig med at vælge den helt rette sten. Kontakt os i dag og lad os hjælpe dig med at skabe din drømmehave.


26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page