top of page

Granitsten
- Til haven, bed, trappe eller større byggeprojekter

Hvad er granitsten?

Granitsten er en helt særlig type natursten, som både er slidstærke og enormt hårdføre. Det er et utroligt stykke materiale, som holder til vand og frost, og det forgår aldrig. Mange danskere har granit i en eller anden form og størrelse i deres have. Derudover er granit også et populært materiale inden for byggebranchen. Granit er en natursten, som kan variere i tone, struktur og farvenuancer. Man får en smuk belægning med granitsten, og efterhånden ville stenene få patina.

Hvad er granit og hvordan arbejder vi med det?

 

Granit stammer fra afkølet vulkansk malma, og er derfor naturligt ikke sammensat af flere bindingsmidler. Bearbejdning af granitten er typisk at afbrænde det for så at børste det på alle flader. Granitsten kan både slibes helt glatte til et mere moderne stilsikkert look og være mere rustikke til bede, havetrapper eller kanter. Når først man har anlagt nogle granitsten, er det meget nemt at benytte sig af materialet til andre dele af ejendommen. Hos Danstein har vi fuldautomatiske poler-og skæremaskiner, og vi kan derfor skære i blokke i størrelser op til 380 x 200 cm.

Egen produktion og lager

Danstein kan altid garantere produkter i høj klasse. Med eget produktionsudstyr og lager kan vi tilbyde branchens korteste leveringstider. Hos Danstein forhandler vi granit i flere forskellige afskygninger og udgaver - alt efter smag. Lyder granitsten relevant for eventuelle have- eller byggeprojekter, så kontakt Danstein.

Granitsten og granit kan bruges til trap
Få et tilbud på granitsten

For at høre nærmere om Dansteins granitsten, så kontakt os på telefonen +45 5927 7300, eller på e-mail info@danstein.dk.

Hvor kan jeg bruge granitsten?

Man kan bruge granitsten til udendørs brug ved for eksempel belægning eller som trædesten. Man kan også bruge granitsten som deling mellem andre sten eller som granitstolper. Granit er altså alsidigt og kan bruges i flere forskellige sammenhænge - alt efter hvad man ønsker og giver mening for projektet. Granit bliver brugt utrolig meget i det daglige, fra kantsten til brosten. Med egenskaber som lang holdbarhed og praktisk talt ingen vedligehold, er det en meget attraktiv stensort at benytte sig af. Granitsten kombineres ofte med betonfliser. Derudover er det den stentype, der findes mest af i jorden, hvilket gør det til en økonomisk attraktiv løsning også.

 

En meget populær granittype er granitskærver, som kan bruges til at lave stier i haven eller indkørsler. Det gode ved disse skærver er, at der let kan løbe vand igennem, så man på den måde undgår vandpytter. Det er vigtigt for alle slags sten, at der lægges et ordentlig underlag, så man opnår det bedste resultat af sten og placering. Hvis I ikke er til granitsten, så forhandler vi også bordursten, som man kan anvende til belægning, kanter, anlægning af stisystemer og til trapper.

danstein eksport truck
Granitsten til haven
Granitsten til haven og til bedet

Her kan granit gøre forskellen, da den er meget smuk og tidsløs og passer ind i de fleste omgivelser. Stenen benyttes ofte til udendørs brug ved belægning, eksempelvis til haven, bed, trapper, kantsten, fliser eller støttemure. Stenene kan holde til hård frost samt afsaltning i vintermånederne. Samtidig er overfladerne forholdsvist skridsikre i det mest vejr og kræver specifik ingen vedligeholdelse.

 

På denne side kan man læse mere om granitsten generelt samt, hvad Danstein kan tilbyde i den forbindelse. For råd og vejledning med henblik på granitsten og i hvilke sammenhæng I skal bruge det i, så vil vi anbefale at kontakte vores kompetente medarbejdere, som sidder klar til at hjælpe dig på telefon +45 5927 7300, eller på e-mail info@danstein.dk.

Kan jeg få indgravering og dekoration på mine granitsten hos Danstein?

Hvor et bed er funktionelt, så kan granitsten kan selvfølgelig også bruges mere direkte dekorativt. Hjerter på granitsten, tekst eller noget helt andet, det kan vi sagtens klare - det er kun fantasien der sætter grænserne.

 

For at høre nærmere og få et tilbud om indgravering, dekoration samt hvad der er muligt, så kontakt vores dygtige medarbejdere, som sidder klar til at hjælpe på telefon +45 5927 7300, eller på e-mail info@danstein.dk.

Forskellige størrelser af granitsten

Danstein har et bredt udvalg af granitsten. Man kan anvende granitsten til for eksempel belægning, gangsti i haven eller til afgrænsning af bede. Da der er utallige måder at bruge granitsten på, så kræver det også, at de kan fås i flere forskellige størrelser. Uanset behov så kan vi hos Danstein imødekomme det. Udover størrelsen, så bør man også overveje andre faktorer, såsom formen. Firkantede og runde granitsten er bare nogle af dem, vi tilbyder. Det hele afhænger af personlige smag, og det formål stenene skal bruges til.

Hvis granitsten ikke er sagen, så forhandler vi også bordursten, sandsten og natursten.

Vores andre stentyper
Pris på granitsten fra Danstein

Prisen på granitsten kan variere alt efter hvilken mængde, type og størrelse. Er man bygherre eller husejer kan behovet også variere, hvis der er særlige ønsker for dekorationer på stenen. Det er derfor ikke muligt at komme med en fast pris på vores granitsten uden først at tale med Dansteins professionelle medarbejdere over telefonen eller på e-mail. Så lyder granitsten relevant for jeres have- eller byggeprojekt, så kontakt Danstein og hør mere om priserne på granitstene.

Granitsten i flere farvevarianter

Mørkegrå og sorte granitsten er altid populære, og de fleste tænker måske på disse, som noget af det første. Men der findes mange flere farver hvad angår granit bl.a. lysegrå, rødlige eller sandfarvede nuancer. For at høre nærmere om Dansteins granitsten og hvilke farver og nuancer vi kan levere, så kontakt vores medarbejdere på telefon +45 5927 7300, eller på e-mail info@danstein.dk.

Få et tilbud på granitsten

For at høre nærmere om Dansteins granitsten, så kontakt os på telefonen +45 5927 7300, eller på e-mail info@danstein.dk.

Granitsten til haven eller indkørsel
Billig granitsten til haven

Er man på udkig efter billigere granitsten til haven? Hos Danstein har vi et bredt udvalg af granit. Både i den dyre og billige ende, men vi går aldrig ned på kvaliteten af stenene. Vi sælger kun granitsten af høj kvalitet. Ved at købe granit hos Danstein sikrer man sig at have sten, som holder mange år frem.

Vedligeholdelse af granitsten

Har man bruge for granitsten i dit haveprojekt, så er du kommet til det rette sted. Granitsten har en kompakt natur, hvor der ikke er meget materiel, der hverken hænger i, eller trænger igennem stenen. Generelt er granit et materiale, som næsten ingen vedligeholdelse kræver og er derfor et stort hit hos både husejere og bygherrer. Gevækst som alger og mos har meget svært ved at sætte sig fast på granit og kræver derfor ikke en årlig rens af fliser m.m., hvilket kan være særligt fordelagtigt.

Granit bliver brugt utrolig meget i det daglige, fra kantsten til brosten. Med egenskaber som lang holdbarhed og praktisk talt ingen vedligehold, er det en meget attraktiv stensort at benytte sig af. Derudover er det den stentype, der findes mest af i jorden, hvilket gør det til en økonomisk attraktiv løsning også. Har I spørgsmål til granit, så kontakt Danstein på telefon +45 5927 7300, eller på e-mail info@danstein.dk.

bottom of page