Sandsten

Hvad er sandsten og hvordan bliver det dannet?

Sandsten er aflejret sand, der er presset sammen på grund af tryk og varme. På et tidspunkt bliver det hærdet til et punkt, hvor det bliver til en stentype. Sandstenen består af sand af feldspat og kvarts. De kan både være fin- og grovkornede i sit udtryk - dette skyldes sandkornenes størrelse fra begyndelsen

Det er sandet, som bidrager til sandstenens farve. Sandstens farver kan være alt fra de gullige og grålige toner til de mere brune og røde nuancer. Hvis man gerne vil have lidt farve på sin terrasse, så vil sandsten være et godt valg, da de kan tilføre lidt farve og liv. Hvis man er heldig, så vil man kunne opdage små fossile spor i sandsten.

Få et tilbud på sandsten

For at høre nærmere om Dansteins sandsten, så kontakt os på telefonen +45 5927 7300, eller på e-mail info@danstein.dk.

Vi forhandler også andre sten som granitsten og bordursten. Indhent et tilbud på alle vores stentyper. Vi sidder klar ved telefonen!

Holdbarheden på sandsten

 

Kendetegnet ved sandsten er, at den er relativ blød at hugge i, og derfor er den særlig fordelagtig at bruge, hvis man skal udarbejde dekorationer, udsmykning og fine detaljer. Samtidig så er sandsten enormt holdbart, langt mere end cement for eksempel. Derudover koster det ikke mange penge at vedligeholde sandstenen. Sandsten er et godt valg, hvis man for eksempel skal bruge det til belægning eller trapper.

Vælg sandsten som belægning til din terrasse eller andre udearealer

Sandsten er med tiden blevet et populært valg, når man skal lave trapper, mure eller belægninger i for eksempel haven. Om det er til terrassen, til havebed, udendørs eller indendørs fliser eller sågar skulpturer, så kan sandsten sagtens imødekomme forskellige behov. Hos Danstein forhandler vi sandsten i forskellige størrelser og flotte farver. Ligesom med mange andre materialer, så kan sandstenen forvitrer. Hvis man vælger at bruge sandsten som belægning, så er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan gøre. Der kan også bruges sandsten på terrasser. Det gode ved sandsten er, at de har flotte farver og derved kan man give terrassen lidt ekstra liv og farve. Vi står gerne til rådighed med gode ideer og forslag til, hvordan man kan bruge sandsten i hjemmet eller virksomhed. Man er mere end velkommen til at kontakte os, hvis man har brug for inspiration eller høre nærmere om hvilke sandsten, som Danstein forhandler, så kontakt os på telefonen +45 5927 7300, eller på e-mail info@danstein.dk.

Der er mange forskellige typer af sandsten. Vi har inddelt dem i fire sandstenstyper, og vi beskriver kort deres egenskab. De fire sandstenstyper er de lerbundne, de jernbundne, de kalkbundne og de kisel-bundne. 

 

Hvis vi starter med de lerbundne, så er det de svageste sandsten, som ikke er særlig holdbare og meget bløde. De jernbudne sandsten anvendes ikke til bygninger. De kiselbundne er de sandsten, der er mest hårdføre, modstandsdygtige og vejrfaste. Hvor de kalkbudne sandsten ligger i midten af de kiselbudne og lerbudne sandsten i forhold til egenskaber og styrke. 

 

Der findes sandstenstyper flere steder i verden - både i Tyskland, Sverige og Danmark. I Danmark har vi en rød sandsten, som hedder Nexøsandstenen, der er den ældste semidementære bjergart i Danmark.

Sandstenstyper
Vores andre stentyper
Hvad bruger man sandsten til og kan sandsten bruges som fliser?

 

Du kan bruge sandsten flere steder. De seneste år er sandsten blevet et mere populært valg, hvis man vil lave trapper eller belægninger. Man kan også bruge sandsten til havebede, skulpturer eller som mursten. Hos Danstein vil vi med vores sandsten sagtens imødekomme forskellige behov og ønsker.

 

Det er kun fantasien, som sætter grænser for hvad man kan gøre. Sandsten af natur har smukke nuancer og kan være med til at pifte haven lidt op. Vi vil gerne tilbyde vores ekspertise indenfor sandsten, såfremt det ønskes. Man er mere end velkommen til at kontakte os for at høre nærmere. Kontakt os på telefon +45 5927 7300, eller på e-mail info@danstein.dk.

Sandsten kan også benyttes, som fliser. Dog kan sandsten være blødt, dermed lidt svært at drage nytte af. Samtidig kan det også være ret hårdt med en høj bøjetrækstyrke. Hos Danstein sørger vi naturligvis for, at vores sandsten ikke er blødt og kan holde til det ønskede formål, og dermed er der intet problem at bruge dem som fliser. 

 

Det er væsentligt at huske, at der kan fremtone pletter og fossile mærker i sandstensfliser. Det er dog vigtigt at huske på, det ikke er en fejl i stenen, men at det skyldes sandstenens kendetegn og egenskaber. Der er ingen sandsten, som er ens i deres farve eller struktur, og med tiden så får sandsten flisen sit eget naturlige patina.

Hvis I søger andre sten end sandsten, så forhandler vi også bordursten og granitsten. Disse stentyper er populære at anvende til trapper og belægning i for eksempel haven.

Kontakt os her

Tak for din besked!